niedziela, 21 sierpnia 2011

Akademia Kurta Schellera

Akademia Kurta Schellera


Redakcje miesięczników Dobre Rady i Przyślij Przepis Wersja Specjalna przygotowały warsztaty kulinarne poświęcone kuchni gruzińskiej. Spotkanie zorganizowane było w Akademii Kurta Schellera.


Potrawy gruzińskie przygotowane podczas warsztatów:


I efekt końcowy:
 Tevzi Kindzmarshi - smażona barwena z sałatką z bakłażana


Chikhirtma - cytrynowa zupa z kurczakiem z dodatkiem kolendry
 


Tatris Basturma - marynowany jesiotr z grilla



Ciplata-Tabaka - grillowany kurczak z ostrym sosem śliwkowym
Lobo Borani - fasolka z jogurtem
 
 

Na deser talerz pełen owoców


Warsztaty zakończyła wspólna biesiada. Trzeba przyznać, że to co przygotowaliśmy wspólnymi siłami. pod okiem Mistrza kulinarnego, było naprawdę pyszne!


Nie mogło zabraknąć pamiątkowych zdjęć.

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...