Kolacja w kontekście, to projekt trzech kobiet: Ani, Emilii i Marysi. Ideą projektu, są cykliczne spotkania przy stole w nietypowych aranżacjach i nietypowych miejscach. Kolacja w kontekście, to spotkanie z ciekawymi ludźmi, ciekawym miejscem i różnorodnością smaków.
Tym razem Kolacja w kontekście znalazła
swoje miejsce w świecie bajek. SE-MA-FOR - Muzeum Animacji udostępnił
swoje pomieszczenia. Dzięki zaproszeniu od Ani mogłam uczestniczyć w tej
wyjątkowej kolacji. Zaproszenie brzmiało kusząco:
- zimowe samki w kilku odsłonach
- animacja klatka po klatce
- autorskie menu Arkadiusza Wilamowskiego- bajkowa przestrzeń Se-ma-for'u
- talent kulinarny z trzygwiazdkowej restauracji Michelin
Arkadiusz Wilamowski, to kucharz z zawodu i pasji. Ukończył łódzką szkołę gastronomiczną. Obecnie pracuje w 3 gwiazdkowej restauracji "Le petit nice Passedat" w Marsylii. Posiada dyplom Brevet Professionel Cuisiner – certyfikat D’Aptitude Professionnelle de l’academie Nancy-Metz. Jest laureatem wielu nagród w europejskich konkursach kulinarnych. Podczas kolacji przyznał, że chciałby wrócić do Łodzi i otworzyć niewielką restaurację na miarę Gwiazdki Michelina.

