poniedziałek, 27 lutego 2012

Wolfgang Puck i Oscary 2012

Oskary 2012. Mistrz Kulinarny Wolfgang Puck przygotował ponad 50 potraw, w tym małe przekąski, dania główne i desery. Smakowitości przygotowane przez organizatorów mają zapewnić 1500 osobom, w tym nominowanym, laureatom, członkom Akademii oraz zaproszonym gwiazdom, kulinarne doznania. Na Oscarowy bankiet zaplanowano między innymi: wędzony łosoś w kształcie Oscara, sushi i sałatki z owocami morza, ziemniaki z kawiorem owinięte złotą otoczką, duszone żeberka z polentą i parmezanem, miniburgery z sosem cheddar, paszteciki z kurczakiem i czarnymi truflami, krabowe tacos z marynowanymi szalotkami, sałatka z marynownych buraczków z masłem pistacjowym i włoskim serkiem Buriata, kotleciki jagnięce, baranina, ciasta czekoladowe, rożki cytrynowe, ciasteczka, tradycyjne czekoladki w kształcie statuetki Oscara, zdobione złotem jadalnym, deser niespodzianka, która jest hołdem dla technologii 3D i oczywiście szampan Moet&Chanson przybrany jednym płatkiem róży.

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...