"Kuchnia. Produkty spożywcze z czterech stron świata" pięknie wydany album, napisany przez Christiana Teubnera, powiększył zbiór moich książek kulinarnych. Słowo powiększył ma dwojakie znaczenie, po pierwsze ilościowo: przybyła mi nowa, rewelacyjna pozycja, nazwana przez wydawców przewodnikiem po produktach z całego świata, po drugie: jest to największa książka (37 cm x 28 cm x 3 cm), którą posiadam.
Wszystko, co jada się na świecie, od ziół poprzez warzywa, owoce, makarony po drób, ryby i dziczyznę, przedstawia w swojej biblii smaku Christian Teubner, kucharz i autor wielu poradników kulinarnych. Setki produktów przedstawiono na barwnych fotografiach. Zdjęcia bardzo smakowite, opisane z najdrobniejszymi szczegółami, z poradami o sposobie ich przyrządzania. Niestety nie mogę zaprezentować zdjęć, bo szanuję wolę wydawcy, który zastrzega sobie prawa autorskie.
Nie jest to jedyna publikacja tego autora, którą posiadam.
Moja ulubiona pozycja "Zimny bufet, wyśmienity jak nigdy dotąd" to zbiór 335 przepisów i 335 barwnych fotografii.
To wielka ilustrowana książka kucharska z najlepszymi pomysłami Christiana Teubnera i Annette Wolter. Fotografie potraw wykonał Christian Teubner, były mistrz cukierniczy, a obecnie uznany na całym świecie fotograf, który od wielu lat zajmuje się fotografią gastronomiczną.
Ta książka to kompendium wiedzy o sztuce kulinarnej. Obok wielu tradycyjnych, sprawdzonych receptur, znajdziemy wiele nowoczesnych przepisów, które zaspokoją najróżniejsze kulinarne gusty. Wszystkie pomysły ilustrowane są wspaniałymi barwnymi fotografiami. Współautorka książki Annette Wolter, należy do wiodących autorów książek kucharskich niemieckiego obszaru językowego. Była wielokrotnie nagradzana przez Niemiecką Akademię Gastronomiczną.
Wszystko, co jada się na świecie, od ziół poprzez warzywa, owoce, makarony po drób, ryby i dziczyznę, przedstawia w swojej biblii smaku Christian Teubner, kucharz i autor wielu poradników kulinarnych. Setki produktów przedstawiono na barwnych fotografiach. Zdjęcia bardzo smakowite, opisane z najdrobniejszymi szczegółami, z poradami o sposobie ich przyrządzania. Niestety nie mogę zaprezentować zdjęć, bo szanuję wolę wydawcy, który zastrzega sobie prawa autorskie.
Nie jest to jedyna publikacja tego autora, którą posiadam.
Moja ulubiona pozycja "Zimny bufet, wyśmienity jak nigdy dotąd" to zbiór 335 przepisów i 335 barwnych fotografii.
To wielka ilustrowana książka kucharska z najlepszymi pomysłami Christiana Teubnera i Annette Wolter. Fotografie potraw wykonał Christian Teubner, były mistrz cukierniczy, a obecnie uznany na całym świecie fotograf, który od wielu lat zajmuje się fotografią gastronomiczną.
Ta książka to kompendium wiedzy o sztuce kulinarnej. Obok wielu tradycyjnych, sprawdzonych receptur, znajdziemy wiele nowoczesnych przepisów, które zaspokoją najróżniejsze kulinarne gusty. Wszystkie pomysły ilustrowane są wspaniałymi barwnymi fotografiami. Współautorka książki Annette Wolter, należy do wiodących autorów książek kucharskich niemieckiego obszaru językowego. Była wielokrotnie nagradzana przez Niemiecką Akademię Gastronomiczną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz