Pokaz kulinarny przygotowany przez Grzegorz Łapanowskiego, podczas Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD 2011, wprowadził atmosferę miłej, sympatycznej zabawy. Grzegorz zaprosił do pomocy trzech chłopców, którzy podczas przygotowywania potraw bardzo dzielnie radzili sobie z trudną sztuką gotowania. Opierając się o świeże, nieprzetworzone i lokalne produkty, powstawały dania nawiązujące do tradycji kulinarnych różnych regionów. W trakcie pokazu Grzegorz zaprezentował m. in.:
- kozi ser z miodem i tartymi borowikami
- sałatkę z gęsi owsianej i świeżych ziół z dressingiem śliwkowym
- jagnię duszone z sosem z pieczonej papryki w liściach bazylii
- sos miodowo-rozmarynowy z musem z pieczonych jabłek i twarogiem wiejskim
Potrawy przygotowane przez Grzegorza Łapanowskiego są zawsze bardzo kolorowe. Wykorzystywane są wszelkiego rodzaju zioła, przyprawy, kiełki i jadalne kwiaty. Tym razem były to miniaturowe bratki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz