niedziela, 27 kwietnia 2014

Paco Roncero - Restauracja Sublimotion

Wydawało się, że wszystko już było... Najdroższa restauracja w Hiszpanii "Sublimotion".
 
Sublimotion to restauracja znajdująca się w Sant Josep de sa Talaia na Ibizie w Hiszpanii, prowadzona przez 2-gwiazdkowego szefa kuchni Michelin Paco Roncero, który wykorzystuje kuchnię molekularną w kuchni. 
Paco Roncero (ur. 1969) jest hiszpańskim szefem kuchni.  W 2006 roku zdobył Narodową Nagrodę Gastronomiczną La Real Academia de Gastronomía i był sędzią w reality show MasterChef Colombia. Wykształcenie zdobył w Szkole Hotelarstwa i Turystyki w Madrycie, a do 1991 roku pracował w Zalacaín (trzy gwiazdki Michelin) i Hotelu Ritz, kiedy dołączył do personelu Casino de Madrid i przez kilka lat pracował z Ferranem Adrià. W 1996 roku został tam szefem działu bankietów, a w 2000 roku awansował na stanowisko szefa kuchni, nadal pod kierunkiem NH Hoteles, m.in. prowadząc La Terraza del Casino, które zdobyło pierwszą gwiazdkę Michelin w 2002 roku.  Roncero zdobył wiele prestiżowych nagród kulinarnych, w tym Chef L'Avenir Award 2005, przyznawaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.
 
Jest szefem kuchni Sublimotion, znanej z drogich, a jednocześnie wyjątkowych doznań kulinarnych.
W 2014 roku Sublimotion otrzymał nagrodę Best Innovation Food & Beverage.

 

Paco Roncero, uhonorowany dwoma gwiazdkami Michelin, o swojej restauracji na Ibizie...




Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...