Wydawało się, że wszystko już było... Najdroższa restauracja w Hiszpanii "Sublimotion".
Sublimotion to restauracja znajdująca się w Sant Josep de sa
Talaia na Ibizie w Hiszpanii, prowadzona przez 2-gwiazdkowego szefa
kuchni Michelin Paco Roncero, który wykorzystuje kuchnię molekularną w
kuchni.
Paco Roncero (ur. 1969) jest hiszpańskim szefem kuchni. W 2006 roku zdobył Narodową Nagrodę Gastronomiczną La Real Academia de Gastronomía i był sędzią w reality show MasterChef Colombia. Wykształcenie zdobył w Szkole Hotelarstwa i Turystyki w Madrycie, a do 1991 roku pracował w Zalacaín (trzy gwiazdki Michelin) i Hotelu Ritz, kiedy dołączył do personelu Casino de Madrid i przez kilka lat pracował z Ferranem Adrià. W 1996 roku został tam szefem działu bankietów, a w 2000 roku awansował na stanowisko szefa kuchni, nadal pod kierunkiem NH Hoteles, m.in. prowadząc La Terraza del Casino, które zdobyło pierwszą gwiazdkę Michelin w 2002 roku. Roncero zdobył wiele prestiżowych nagród kulinarnych, w tym Chef L'Avenir Award 2005, przyznawaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.
Jest szefem kuchni Sublimotion, znanej z drogich, a jednocześnie wyjątkowych doznań kulinarnych.
W 2014 roku Sublimotion otrzymał nagrodę Best Innovation Food
& Beverage.
Paco Roncero, uhonorowany dwoma gwiazdkami Michelin, o swojej restauracji na Ibizie...
Paco Roncero, uhonorowany dwoma gwiazdkami Michelin, o swojej restauracji na Ibizie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz