Odbyły się pierwsze zajęcia z drugiej edycji "Szkoły Gotowania" zorganizowane przez miesięcznik Claudia oraz firmę Kamis przy współpracy dziennika "Polska The Times" i hotelu Sheraton.
W czerwcowy weekend gościliśmy w hotelu Sheraton w Poznaniu. Tematem spotkania były sałatki ze szczyptą wyobraźni.
Pod okiem mistrzów kulinarnych Artura Grajbera - szefa kuchni hotelu Sheraton w Warszawie, Michała Tkaczyka - szefa kuchni hotelu Bristol w Warszawie i Marka Niemca - szefa kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu, miałam okazję przyrządzać najlepsze sałatki świata. Oczywiście była też degustacja!
W czerwcowy weekend gościliśmy w hotelu Sheraton w Poznaniu. Tematem spotkania były sałatki ze szczyptą wyobraźni.
Pod okiem mistrzów kulinarnych Artura Grajbera - szefa kuchni hotelu Sheraton w Warszawie, Michała Tkaczyka - szefa kuchni hotelu Bristol w Warszawie i Marka Niemca - szefa kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu, miałam okazję przyrządzać najlepsze sałatki świata. Oczywiście była też degustacja!
Wraz z innymi laureatkami (same kobiety!) wybranymi z konkursu miesięcznika Claudia, z programu "Kawa czy herbata", dziennika Polska The Times oraz radia VOX FM przygotowywałam sałatki.
- sałatka z grillowanym kurczakiem z grzankami ziołowymi i parmezanem,
podana z sosem z bekonu i anchovies
- sałatka z krewetkami, grillowanym ananasem,
podana z sosem sałatkowym Zmysłowym Kamis Fit up!
- sałatka z owocami morza, owocami cytrusowymi,
podana z oliwą z avocado i sosem sałatkowym
- sałatka z młodych sałat, pieczoną kaczką z winegretem malinowym
- orientalna sałatka z wołowiny, z kolendrą, bazylią i chili,
z ogórkiem marynowanym w sezamie
- sałatka z szynką parmeńską, szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami,
z imbirową gruszką karmelizowaną w occie balsamicznym
- sałatka z makaronu z pieczoną papryką z oliwkami i salami,
podana z winegretem czosnkowo-ziołowym
podana z sosem z bekonu i anchovies
- sałatka z krewetkami, grillowanym ananasem,
podana z sosem sałatkowym Zmysłowym Kamis Fit up!
- sałatka z owocami morza, owocami cytrusowymi,
podana z oliwą z avocado i sosem sałatkowym
- sałatka z młodych sałat, pieczoną kaczką z winegretem malinowym
- orientalna sałatka z wołowiny, z kolendrą, bazylią i chili,
z ogórkiem marynowanym w sezamie
- sałatka z szynką parmeńską, szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami,
z imbirową gruszką karmelizowaną w occie balsamicznym
- sałatka z makaronu z pieczoną papryką z oliwkami i salami,
podana z winegretem czosnkowo-ziołowym
- sałatka z rucoli, suszonych pomidorów i pomidorków cherry,
podana z sosem sałatkowym Pobudzającym Kamis Fit up!
podana z sosem sałatkowym Pobudzającym Kamis Fit up!
Oprócz sposobów na przyrządzenie potraw, nauczyłam się ciekawych technik podawania dań. Poznałam kilka sztuczek, które na pewno wykorzystam po powrocie do domu.
Najwyższej oceniam sałatkę z szynką parmeńską, z imbirowaną gruszką karmelizwaną w occie balsamicznym, ze szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami.
W miłym towarzystwie czas szybko płynie. Ledwie zaczęłyśmy, a tu podsumowanie akcji i finał. Na zdjęciu Justyna Badowska, pełna energii i uroku, składa gratulacje uczestniczkom i wręcza dyplomy. Były też prezenty: sprzęt gospodarstwa domowego i zestaw produktów Kamis.
Odwiedziły nas dwie ekipy telewizyjne, które utrwaliły to wydarzenie w lokalnych telewizjach ;)
oraz radio EMAUS.
Po całodniowym szaleństwie sałatkowym odbył się tradycyjny bankiet pełen słodkości i ... sałatek.
Gotowanie jest przyjemnością i przygodą. Jeśli ktoś kocha to robić i jest pasjonatem, to niewątpliwie powinien choć raz spróbować znaleźć się w takiej szkole gotowania. Pyszne jedzenie przyrządzane w luksusowych wnętrzach, dobra zabawa i ludzie połączeni wspólną pasją, to istota tego spotkania.
Wycinki prasowe pochodzą z miesięcznika Claudia i Moje gotowanie.
Najwyższej oceniam sałatkę z szynką parmeńską, z imbirowaną gruszką karmelizwaną w occie balsamicznym, ze szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami.
W miłym towarzystwie czas szybko płynie. Ledwie zaczęłyśmy, a tu podsumowanie akcji i finał. Na zdjęciu Justyna Badowska, pełna energii i uroku, składa gratulacje uczestniczkom i wręcza dyplomy. Były też prezenty: sprzęt gospodarstwa domowego i zestaw produktów Kamis.
Odwiedziły nas dwie ekipy telewizyjne, które utrwaliły to wydarzenie w lokalnych telewizjach ;)
oraz radio EMAUS.
Po całodniowym szaleństwie sałatkowym odbył się tradycyjny bankiet pełen słodkości i ... sałatek.
Gotowanie jest przyjemnością i przygodą. Jeśli ktoś kocha to robić i jest pasjonatem, to niewątpliwie powinien choć raz spróbować znaleźć się w takiej szkole gotowania. Pyszne jedzenie przyrządzane w luksusowych wnętrzach, dobra zabawa i ludzie połączeni wspólną pasją, to istota tego spotkania.
Wycinki prasowe pochodzą z miesięcznika Claudia i Moje gotowanie.