![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGdNwHOmxQZjSZGc7bt34Acp56MhYzTKvbCJMvF8VfwdIhkhwFKS0F8e2P1RRLxvCjqTLIuY1BxC9cQtiwTzStvPUlJ43hbPvIhHzA5Uol4zYTYas6TURecq-NgQF_AGSEUnEhHpzC6CU/s200/poz_0006.jpg)
W czerwcowy weekend gościliśmy w hotelu Sheraton w Poznaniu. Tematem spotkania były sałatki ze szczyptą wyobraźni.
Pod okiem mistrzów kulinarnych Artura Grajbera - szefa kuchni hotelu Sheraton w Warszawie, Michała Tkaczyka - szefa kuchni hotelu Bristol w Warszawie i Marka Niemca - szefa kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu, miałam okazję przyrządzać najlepsze sałatki świata. Oczywiście była też degustacja!
Wraz z innymi laureatkami (same kobiety!) wybranymi z konkursu miesięcznika Claudia, z programu "Kawa czy herbata", dziennika Polska The Times oraz radia VOX FM przygotowywałam sałatki.
- sałatka z grillowanym kurczakiem z grzankami ziołowymi i parmezanem,
podana z sosem z bekonu i anchovies
- sałatka z krewetkami, grillowanym ananasem,
podana z sosem sałatkowym Zmysłowym Kamis Fit up!
- sałatka z owocami morza, owocami cytrusowymi,
podana z oliwą z avocado i sosem sałatkowym
- sałatka z młodych sałat, pieczoną kaczką z winegretem malinowym
- orientalna sałatka z wołowiny, z kolendrą, bazylią i chili,
z ogórkiem marynowanym w sezamie
- sałatka z szynką parmeńską, szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami,
z imbirową gruszką karmelizowaną w occie balsamicznym
- sałatka z makaronu z pieczoną papryką z oliwkami i salami,
podana z winegretem czosnkowo-ziołowym
podana z sosem z bekonu i anchovies
- sałatka z krewetkami, grillowanym ananasem,
podana z sosem sałatkowym Zmysłowym Kamis Fit up!
- sałatka z owocami morza, owocami cytrusowymi,
podana z oliwą z avocado i sosem sałatkowym
- sałatka z młodych sałat, pieczoną kaczką z winegretem malinowym
- orientalna sałatka z wołowiny, z kolendrą, bazylią i chili,
z ogórkiem marynowanym w sezamie
- sałatka z szynką parmeńską, szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami,
z imbirową gruszką karmelizowaną w occie balsamicznym
- sałatka z makaronu z pieczoną papryką z oliwkami i salami,
podana z winegretem czosnkowo-ziołowym
- sałatka z rucoli, suszonych pomidorów i pomidorków cherry,
podana z sosem sałatkowym Pobudzającym Kamis Fit up!
podana z sosem sałatkowym Pobudzającym Kamis Fit up!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9VFACBcBsVzLCzmS1vB4szJV5IBJiFCLGmI6KuryjdBVUc7lNl8-5yZX0oyYl9anPv-vLXzgju5LdSX7qcEiB2sTKPeVoswjFydwswxHnypE1QnoW_qEasnnv4dcOmV_oiB_lroBYEqw/s320/DSC00925.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCmUURFUct-hiqtBXyWcdrM4kZ6tPGvPURWgkVGgkouQrM9jB7BTIQK65rz-cHX84zqbk70akMnXFAzuF-Yt9P9cRH9hDQm9Lld2hRMk5egZuuU0__DZAm2fbGgzxIq5rKYmWWMCqWCxw/s320/DSC00926.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf1bt578iqQaRf2riimAMvMzgLs-S6q30N3FUBzNlNTHzhudp-tuZu3RsMe0-o2N_aEgjVJ_cD3SJKLh5jQhCeq8W4pUtnonBnoTkxJg8DkkitbJ4rTmsP5sh8yzLWbMFZudipaUdyRsc/s320/DSC00892.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg51_wuFtlgVBFYS65je3hjkZh7U_cQZdpsXUIS4P1GHZJO4I5j1d06sUrrb9H7Nk1o-ZFaqWq0yLfD0RxvcfYqrmGQmmBNfudzfygxOukuQKKep024S_VkobN-JHH1cIzUNTicx1kUHTM/s320/DSC00882.jpg)
Oprócz sposobów na przyrządzenie potraw, nauczyłam się ciekawych technik podawania dań. Poznałam kilka sztuczek, które na pewno wykorzystam po powrocie do domu.
Najwyższej oceniam sałatkę z szynką parmeńską, z imbirowaną gruszką karmelizwaną w occie balsamicznym, ze szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimNjaUIFuqX_Hh3P8fEAsOCBBFBo6-TGxluAeV_7pbZ_TITZiXMe4fApxiEYWe-IrmvTp1rDyu8T9ZhRIxJp9_VDbTCONnBakqeDBYkNPX6JLB8fGMJLaHeIWvA_n8Mb7FaOz_tD5hcRE/s320/DSC00877.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeezyCZ1zGOfH-InKUGqsgQj69bokDOdqqi7H-QdOWsGZpqqIImlniTqGIhKbMu0vDAVaVvEHaVUFsIN1y_EQdGv9lVp9VWIvi7F9Fn00Am2AR4uUWpoIC1E6CieIm0uDy4pmudiwrXrc/s320/DSC00896.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiP98izqhLh1RK6IiSbERMUhbnoLxL5T0vLW_fWXlpjFuJIvOC4tL-o0UBYPuMRuFl6kwkBrj7qzicwAs53vWCU7COBK1NGMwbsMuCy-30TwVMSpv-PvT-2WNM8JQ9f1u_-sGNAbC7qi88/s320/DSC00931.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOQlfLuIvoJVYkSzkvbkDUXN0e-tH-8K2aESRirDCj0jkf3ExV-vsxVFeuzRlWPhzUr302FiblOh21czMH3D6k47n31hWuWYZ4YT2wRzf_xLSajEc4wMUsjvK4GkURFbXGcxbt09Tdn-o/s320/DSC00930.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC_2dSVgfuSkAU7nowaLeUUHSHSOaZ3d7ngY3auMqrAak_5Q-s0O8FrEH5FbbRf325qw73M6jRsVBW9d2PvsJX9LAE6yngcsrGGpLJCHRJmMJ_JdkGQeEf_66Cia_UoqCCDisZIC0rEjk/s320/DSC00935.jpg)
W miłym towarzystwie czas szybko płynie. Ledwie zaczęłyśmy, a tu podsumowanie akcji i finał. Na zdjęciu Justyna Badowska, pełna energii i uroku, składa gratulacje uczestniczkom i wręcza dyplomy. Były też prezenty: sprzęt gospodarstwa domowego i zestaw produktów Kamis.
Odwiedziły nas dwie ekipy telewizyjne, które utrwaliły to wydarzenie w lokalnych telewizjach ;)
oraz radio EMAUS.
Po całodniowym szaleństwie sałatkowym odbył się tradycyjny bankiet pełen słodkości i ... sałatek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4s7BcGc_32kyimC-kDZwDN-0rD1vrZQIqI-Pz8pVo7_UasaMgzQQ9r5DK0b5icMjeN3Wpuz6JQuti9DMR9PnA_Gu6f8qnvUUGJ-4tJ3BaC56EoxzTgFaJAr00RFvwpjDCLU4H8Ozt2Pk/s200/DSC00904.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3zYQ5s7FOxXplM7Eximgx8_sdVepp74wL3I-0LQUNt1yShl8dL-LgiHgl14HYUjmeNzheyEqalbVVqhAYRBlXSAuaGXpFqEdMUtTJ_L16_ZC36DUKvsW6fYBryHyB8JW7Lc9wGl-go3I/s200/DSC00899.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMFmJ8gshItPYmvNvyFFu81_rQHF25s3jBrz6bUGgd6D0PCxCRNFPvcZ5NZH0NubQzDHPTTxlUrdZGLAhrFU2T30VjcgmZUE1BzT8dNh5DKefi8WjTQ5MWUDLFvuOoohuhJUUFG9Y_nH8/s200/DSC00903.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7_u4W8yxMRDuWUaNJFS5mpZS-9oV6bZ10Do729SDYZrgrLPP6VGzUdhBkO5GzizdC5Gr66bpCijWBLvSyeHvWhn3dqwjVrH6Y90W9bB0S_4H0Od43GWg4u4d4PT8FaJi7OSbdlovZ5Xg/s200/DSC00900.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuyJrY7EZBMsp0M18mWooleHSQj1ngE6mJb4vdh1V6KmS9ECQJIaswlr50Ik_17jTFB9xmKW9Vko5yYtT1kVPQt5-NxrkySFfglgOgvEWrGaZDQAykdxdnhebm_gyqsXQEYETpMS2c8Zo/s200/DSC00902.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb0dENxRUYJnyMftqiCWrZ94GnlPOCO8uD19UTVlegqJz8yYLTo3Ze0qMsq2NaJl5kJNUXRVnOTB2gv8ZKnix7GkBnkfgUl3DHmNC6DzZ1bIL5yTDuSv26QbJSftNMpw64B0qLrpiCSLE/s200/DSC00901.jpg)
Gotowanie jest przyjemnością i przygodą. Jeśli ktoś kocha to robić i jest pasjonatem, to niewątpliwie powinien choć raz spróbować znaleźć się w takiej szkole gotowania. Pyszne jedzenie przyrządzane w luksusowych wnętrzach, dobra zabawa i ludzie połączeni wspólną pasją, to istota tego spotkania.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRZ6GYKw_IFfd6NDqRKtSdEB9Lxal2rf4JGIj58j-mItcohQuxw05KwaEkK7VijfI8F83YBt__Eptd0RpJo3F3AcKsmP3SIfQSjOhWh0oKtuOGckf_aRXMdFEUq9a8D4Js6vqaotxYFFc/s320/poz_0005.jpg)
Wycinki prasowe pochodzą z miesięcznika Claudia i Moje gotowanie.
Najwyższej oceniam sałatkę z szynką parmeńską, z imbirowaną gruszką karmelizwaną w occie balsamicznym, ze szparagami, truskawkami i chrupiącymi orzeszkami.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimNjaUIFuqX_Hh3P8fEAsOCBBFBo6-TGxluAeV_7pbZ_TITZiXMe4fApxiEYWe-IrmvTp1rDyu8T9ZhRIxJp9_VDbTCONnBakqeDBYkNPX6JLB8fGMJLaHeIWvA_n8Mb7FaOz_tD5hcRE/s320/DSC00877.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeezyCZ1zGOfH-InKUGqsgQj69bokDOdqqi7H-QdOWsGZpqqIImlniTqGIhKbMu0vDAVaVvEHaVUFsIN1y_EQdGv9lVp9VWIvi7F9Fn00Am2AR4uUWpoIC1E6CieIm0uDy4pmudiwrXrc/s320/DSC00896.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiP98izqhLh1RK6IiSbERMUhbnoLxL5T0vLW_fWXlpjFuJIvOC4tL-o0UBYPuMRuFl6kwkBrj7qzicwAs53vWCU7COBK1NGMwbsMuCy-30TwVMSpv-PvT-2WNM8JQ9f1u_-sGNAbC7qi88/s320/DSC00931.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOQlfLuIvoJVYkSzkvbkDUXN0e-tH-8K2aESRirDCj0jkf3ExV-vsxVFeuzRlWPhzUr302FiblOh21czMH3D6k47n31hWuWYZ4YT2wRzf_xLSajEc4wMUsjvK4GkURFbXGcxbt09Tdn-o/s320/DSC00930.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC_2dSVgfuSkAU7nowaLeUUHSHSOaZ3d7ngY3auMqrAak_5Q-s0O8FrEH5FbbRf325qw73M6jRsVBW9d2PvsJX9LAE6yngcsrGGpLJCHRJmMJ_JdkGQeEf_66Cia_UoqCCDisZIC0rEjk/s320/DSC00935.jpg)
W miłym towarzystwie czas szybko płynie. Ledwie zaczęłyśmy, a tu podsumowanie akcji i finał. Na zdjęciu Justyna Badowska, pełna energii i uroku, składa gratulacje uczestniczkom i wręcza dyplomy. Były też prezenty: sprzęt gospodarstwa domowego i zestaw produktów Kamis.
Odwiedziły nas dwie ekipy telewizyjne, które utrwaliły to wydarzenie w lokalnych telewizjach ;)
oraz radio EMAUS.
Po całodniowym szaleństwie sałatkowym odbył się tradycyjny bankiet pełen słodkości i ... sałatek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4s7BcGc_32kyimC-kDZwDN-0rD1vrZQIqI-Pz8pVo7_UasaMgzQQ9r5DK0b5icMjeN3Wpuz6JQuti9DMR9PnA_Gu6f8qnvUUGJ-4tJ3BaC56EoxzTgFaJAr00RFvwpjDCLU4H8Ozt2Pk/s200/DSC00904.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3zYQ5s7FOxXplM7Eximgx8_sdVepp74wL3I-0LQUNt1yShl8dL-LgiHgl14HYUjmeNzheyEqalbVVqhAYRBlXSAuaGXpFqEdMUtTJ_L16_ZC36DUKvsW6fYBryHyB8JW7Lc9wGl-go3I/s200/DSC00899.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMFmJ8gshItPYmvNvyFFu81_rQHF25s3jBrz6bUGgd6D0PCxCRNFPvcZ5NZH0NubQzDHPTTxlUrdZGLAhrFU2T30VjcgmZUE1BzT8dNh5DKefi8WjTQ5MWUDLFvuOoohuhJUUFG9Y_nH8/s200/DSC00903.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7_u4W8yxMRDuWUaNJFS5mpZS-9oV6bZ10Do729SDYZrgrLPP6VGzUdhBkO5GzizdC5Gr66bpCijWBLvSyeHvWhn3dqwjVrH6Y90W9bB0S_4H0Od43GWg4u4d4PT8FaJi7OSbdlovZ5Xg/s200/DSC00900.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuyJrY7EZBMsp0M18mWooleHSQj1ngE6mJb4vdh1V6KmS9ECQJIaswlr50Ik_17jTFB9xmKW9Vko5yYtT1kVPQt5-NxrkySFfglgOgvEWrGaZDQAykdxdnhebm_gyqsXQEYETpMS2c8Zo/s200/DSC00902.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb0dENxRUYJnyMftqiCWrZ94GnlPOCO8uD19UTVlegqJz8yYLTo3Ze0qMsq2NaJl5kJNUXRVnOTB2gv8ZKnix7GkBnkfgUl3DHmNC6DzZ1bIL5yTDuSv26QbJSftNMpw64B0qLrpiCSLE/s200/DSC00901.jpg)
Gotowanie jest przyjemnością i przygodą. Jeśli ktoś kocha to robić i jest pasjonatem, to niewątpliwie powinien choć raz spróbować znaleźć się w takiej szkole gotowania. Pyszne jedzenie przyrządzane w luksusowych wnętrzach, dobra zabawa i ludzie połączeni wspólną pasją, to istota tego spotkania.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRZ6GYKw_IFfd6NDqRKtSdEB9Lxal2rf4JGIj58j-mItcohQuxw05KwaEkK7VijfI8F83YBt__Eptd0RpJo3F3AcKsmP3SIfQSjOhWh0oKtuOGckf_aRXMdFEUq9a8D4Js6vqaotxYFFc/s320/poz_0005.jpg)
Wycinki prasowe pochodzą z miesięcznika Claudia i Moje gotowanie.