Redakcje miesięczników Dobre Rady i Przyślij Przepis Wersja Specjalna przygotowały warsztaty kulinarne poświęcone kuchni gruzińskiej. Spotkanie zorganizowane było w Akademii Kurta Schellera.
Potrawy gruzińskie przygotowane podczas warsztatów:
I efekt końcowy:
Tevzi Kindzmarshi - smażona barwena z sałatką z bakłażana
Chikhirtma - cytrynowa zupa z kurczakiem z dodatkiem kolendry
Tatris Basturma - marynowany jesiotr z grilla

Ciplata-Tabaka - grillowany kurczak z ostrym sosem śliwkowym
Lobo Borani - fasolka z jogurtem
Na deser talerz pełen owoców

Warsztaty zakończyła wspólna biesiada. Trzeba przyznać, że to co przygotowaliśmy wspólnymi siłami. pod okiem Mistrza kulinarnego, było naprawdę pyszne!
Nie mogło zabraknąć pamiątkowych zdjęć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz