Redakcje miesięczników Dobre Rady i Przyślij Przepis Wersja Specjalna przygotowały warsztaty kulinarne poświęcone kuchni gruzińskiej. Spotkanie zorganizowane było w Akademii Kurta Schellera.
Potrawy gruzińskie przygotowane podczas warsztatów:
I efekt końcowy:
Tevzi Kindzmarshi - smażona barwena z sałatką z bakłażana
Chikhirtma - cytrynowa zupa z kurczakiem z dodatkiem kolendry
Tatris Basturma - marynowany jesiotr z grilla
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDMSfrPn13IJ7GbbbBfDkpxrLHaCKdnF56vGTyRuI2TNX9MQs2WBaeadHQfzTkpsdioIUHX9khaqANWX2oKg9YY21ZgX53uNvu3wD38OGfd_8F2cq9aESphPBd419acnXlxQgkr9qoaoo/s640/DSC07449.jpg)
Ciplata-Tabaka - grillowany kurczak z ostrym sosem śliwkowym
Lobo Borani - fasolka z jogurtem
Na deser talerz pełen owoców
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-qD6BT0ZebGjVBaKTy8wlrGAkd5rDhjwcQk6xDIN2npbyLb-W1rhtZpICeaQtn5Ub36mmEyF1M2C6EcfQS-rLjcuM-46hpbNptZOoRcTXVCO6WJoLSUS_RYLMIc3V12O1sTltQwR18TQ/s640/DSC07471.jpg)
Warsztaty zakończyła wspólna biesiada. Trzeba przyznać, że to co przygotowaliśmy wspólnymi siłami. pod okiem Mistrza kulinarnego, było naprawdę pyszne!
Nie mogło zabraknąć pamiątkowych zdjęć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz