Brytyjski kucharz, osobowość telewizyjna i restaurator, Gordon James Ramsay wydał kolejną książkę. "Sekrety szefa" to fascynująca książka, która jest czymś więcej niż zbiorem doskonałych receptur wychodzących z kuchni Gordona.
Autor przedstawia nam wiele ciekawych przepisów, zdradzając tajemnice, techniki i umiejętności. Wskazówki, które nam udziela pokazują, jak stosunkowo prosta receptura może być zamieniona i stać się daniem na wysokim poziomie.
Styl gotowania Gordona Ramsaya oparty jest na zastosowaniu świeżych, wysokiej jakości składników i połączeniu ich w doskonałą całość. Wiedza i kulinarna kreatywność składają się na niepowtarzalną doskonałość smaków.
Książka podzielona jest na rozdziały: owoce morza, ryby, drób i dzikie ptactwo, mięso, makaron i ryż, warzywa, jaja, owoce, mąka: pieczywo, ciasta i ciastka, wywary, sosy i dressingi.
Ramsay dedykował książkę swojej najmłodszej córce Matyldzie, która urodziła się w jego urodziny.
Autor przedstawia nam wiele ciekawych przepisów, zdradzając tajemnice, techniki i umiejętności. Wskazówki, które nam udziela pokazują, jak stosunkowo prosta receptura może być zamieniona i stać się daniem na wysokim poziomie.
Styl gotowania Gordona Ramsaya oparty jest na zastosowaniu świeżych, wysokiej jakości składników i połączeniu ich w doskonałą całość. Wiedza i kulinarna kreatywność składają się na niepowtarzalną doskonałość smaków.
Książka podzielona jest na rozdziały: owoce morza, ryby, drób i dzikie ptactwo, mięso, makaron i ryż, warzywa, jaja, owoce, mąka: pieczywo, ciasta i ciastka, wywary, sosy i dressingi.
Ramsay dedykował książkę swojej najmłodszej córce Matyldzie, która urodziła się w jego urodziny.
Książka "Sekrety szefa" ma jeszcze jedną zaletę. Są w niej piękne zdjęcia potraw wykonane przez Georgie Glynn Smith. Kulinarna fotografia na najwyższym poziomie.
Okoń morski pieczony na ziołach |
Zupa z pieczonych pomidorów |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz