![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6JbLQlxnBNkIXsZDNbOb_kL4Llur8jbtthxv630gGQ76INoCzd_Ln0-9YuWfzNY5JrkEhgrz9RKrWSYlpzi6VfKLtmqhoUIdgVyLbTFzAEUrCIkP8G7Uy3b5eT9_-qpqlpq1lpdiWGEA/s200/DSC01326.jpg)
III Targi Naturalnej Żywności - Natura Food odbyły się w Łodzi w dniach 15-17.10.2010 r. Tradycyjnie organizatorem targów są Międzynarodowe Targi Łódzkie, dzięki którym ponad 200 wystawców mogło zaprezentować produkty naturalne i ekologiczne, regionalne i tradycyjne. Hala targowa zapełniła się produktami zbożowymi, przetworami, miodami, serami, wędlinami, nalewkami i innymi smakowitymi produktami.
Targom towarzyszyło szereg interesujących prezentacji, wykładów i konferencji, spośród których warto wymienić: seminarium na temat nowych trendów na rynku ekologicznym, seminarium dla dzieci WIEM CO JEM, laboratoria smaku o najlepszych polskich serach długo dojrzewających i laboratorium z polskiej gęsiny.
Dużym powodzeniem cieszyły się pokazy kulinarne w wykonaniu:
Dużym powodzeniem cieszyły się pokazy kulinarne w wykonaniu:
- Andrea Parolo z Włoch, sympatyk ruchu Slow Food, zaprezentował Tagliatelle z sosem śmietanowym, szynką i groszkiem
- Anny Petlak z Ukrainy, która przygotowała na tę okazję Barszcz ukraiński z pampuszkami
- Carlosa Gonzaleza-Tejera, Dominikańczyk z korzeniami hiszpańskimi, ugotował Paelle z kurczakiem
- a Teofilos Vafidis z Grecji przygotował Sałatkę z serem Haloumi
Na targach podziwiałam owoce i warzywa z ekologicznych upraw. Soczyste, jędrne jabłka, słodkie śliwki, olbrzymie dojrzałe gruszki, ale największą perełką był dla mnie kosz pełen pachnących grzybów. Wyglądały przepięknie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgwn3V9ud7BjoLC0hfY7ysHs3IlX1erz9YALDhNCIA_JNLcHiwEKtLW0n8a4Ratkecnjdj99u32IvIrVTSKCOOWkhJWAB1jRrV9esT2v5mSX1a_llBdQY5RigwhCGr7AU9MmyefdoTqP8/s200/DSC08553.jpg)
A oprócz tego na targach:
1. Pieczywo przykuwało uwagę swoją różnorodnością, kształtem, smakiem i zapachem.
2. Sery występowały w przeróżnych kształtach i rodzajach.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRlsffVWqPTns6nVdvWu7F-wHHLlPdrSgrryeTTs6q7234w8FvKBxmreE38iRehYMeBe4ZwFWaFly6uYkxgzLBuzhphLJUwhz7tEl2e3SLU9VvKzQc06qQ7uaI_1IXVXzxe-hpy8ES9PI/s200/DSC08612.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWUtKU1lZ86mYWiGDMy8sUhmdH_WcKAGW6JXuYBiRo1zOZShL6AjeTXeOQQkaq3XPp2iWO3uzRL_3m1D-KvyPQ7k54ybt7JJbhh9S-MqQ2zzE3W5Ye3-CV3AuSsbMeuoVKCOQjIjtyE5Y/s200/DSC08640.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM5wKM60clMLh0kAGtAop6A8VMfSxXGRsRKg4sjc_4WNUvWFdoEeJpe2OZ_8W309fKJ4IS8mRgdYD512jfP2HxRxbwkdvkR7kTQM2J5Ad-0p2Q89orzAUe8yFhPI90TJpdmiVSUk4DZuA/s200/DSC08607.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMDWH57c6VgWlULVLteFznSCUD3I3_C0SfKNzgNuVn7NOrPBaLMOfIuHc_pjTs-kID8fkL7d-wo1qyaWBxNHVYGV4qDM3peNzGXgSHkOm9tG6Oj5N_qLKuJPlmaOU0sf8E8Qh-nFqR8X4/s200/DSC08601.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-E4gB-hxKXZs2jVL30J4B8tOZyRklWN_Xq5CGQv_ztU6cq3pFFJywJXLvg3yqO4Ufi60wDJv5VtS5Istwt4K2IL99WoAnk0RlG_KvnBSxhzoeELP7PG6B7bb_5_KRWbRgUpYWVJGWASE/s200/DSC08605.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4gp-5Gq-6Kv7HngQcEazCCGhY1KIQf9EsaFFDS8ScWKhwpkZ2Sh70PJbVpMbETH_xDj0dsZaeh3xeT7zXlIyj8x7TT6Xi_nJSQujNAG8tb9_wkQc2lseEPcpiVo2CoLhVeBEFr9Fuaec/s200/DSC08593.jpg)
3. Wędliny kusiły zapachem. Świeżo uwędzone kiełbasy i szynki, kaszanki, pasztety, salcesony i balerony.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSJcZ-pFVKzmqobH75RUDz_4GeLkww1w08nhG-GzjOoIApX_TlvuEl-vLmWaphwpTY1GjUnU3YZ4Nfau_Ac3F2jaJzEJ3mgV2bOpRV7l9A6LlpXbeyXN8lTJfuma7CamLPezGppnBS6mU/s200/DSC08496.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSlIEp1CrBb6OulfmSQvrqOeURho9NhwglDQuWWEmE5EH_l6TjC4jqNDXoCEzPvt3VG31BQ98HlnePKJhwXQ5DkgexPIyNN5s5kY0FnK3Fh56_6Xq1pNjnhIaxfOvHklYnRkXcUZnuoTw/s200/DSC08497.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJKwpbvyGIlyTIv74GIRpnSJ6oxZy9Ce_Cm4dWb6iDCjvIdTWcZhCRgXci-31YaGRYibgeJnCfRx1fBSesm9jz-XBecoCdjDw95OL1AVHWDopd0udFg-qVexwVvJ5BfMxABupqP3s3kg0/s200/DSC08529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzHp5QtoQ1szCPU81r7X0j8gKVHtMsMQC3UHmDxURsXhtCvaxCQcIMqeKyxRa3JBwisdxoy3SUBDRXbIHsmn7iHJCCiTRbG1SlHERhgbSxVvTlxlZbJAJs4BA6Mkt5iwVoEaL1LgRN29E/s200/DSC08587.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIFINUPM83jWRG65pW-2tw7iQ0YFPZ_xJn0cR_jNikyt5cBF28Y5VNp_dGfgZMgNlYCDnvamaTXfl9VnQcI1VkLO0siHJYzsgfLl6I87VRL1uHPFPNGXylpPP8tjoDCDifTJ_Q6OQqy38/s200/DSC08491.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiePRca03EjDC-K0frIY_PIlFOliDrGdz0mNL0U8v6FhmE9jVB4oV59FZqUkKH1IoPcEzYs75w406Ifp9FKdAlqet9J1xmFJvZACQXUCjPJX5KyZuqNdMY3Mrq89fldfaza947eKqVUfOk/s200/DSC08501.jpg)
4. A na zakończenie słodkie desery. Ciasta, ciasteczka, rurki ze śmietaną, babeczki z owocami, andruty, owoce w lukrze...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbJLHy4Kl4LCjB-LV1kTqwvx9_E3NQ9hiq48sgvZVaMEqbJPweVNF7urwKCYk5wGNRFiAskzgOZx0VmMKeNOHCMaGiI7JPP_DeYgvp16IoLglaxjJweUvECWDEOWwOoQGaLXhxnhIDPwI/s200/DSC08534.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgWTM6R-rxxKfhz2Hhv3yr-IjQtIH-GEsnJAbUcAspMUP59brQxp9jV1O4A3VanD9MX2L_OCP932Ck_g3vzpLeIiUKsecTN1foBmH-frp-5ACZkyhJr8VG1enZ6r5kkNv1muG4FPKkve0/s200/DSC08535.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG3CGNi-dKIvVNTkboMYFV3m6i2SocTCTlk3gGphz65Hv_Vp68jpcQmO-PivvwjU76M0i_hASo3Ek8-qRRFlF60TrTw5vlIDWEVuiL8RI1Au_UKQHyojgi1V_Q3d5OHSjbB4sFabVcb5I/s200/DSC08590.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz