Gala Festiwalu Dobrego Smaku 2011 odbyła się w Boston Cafe w ms2. W uroczystości wzięli udział: patroni medialni, właściciele lokali i kucharze biorący udział w konkursie festiwalowym, zaproszeni goście, sympatycy dobrej kuchni i oczywiście organizatorzy. Pomysłodawczyni projektu i zarazem główny organizator, bez której projekt na pewno nie doszedłby do realizacji, to Barbara Sokołowska-Urbańczyk, dyrektor zarządzający SBS Public Relations.
Skład jury poznaliśmy dopiero na gali rozdania nagród. Przewodniczący, Mirosław Jabłoński, Chef andel's Hotel Łódź, podkreślił, że na główną nagrodę wpłynęło wiele czynników, przede wszystkim smak i wygląd potrawy, ale również klimat jaki panował w lokalu i profesjonalna obsługa.
Pierwsze miejsce zajęła Restauracja "Cammino" mieszcząca się w Manufakturze
"Wspomnienie z Lazurowego Wybrzeża"
II miejsce zajęła Restauracja "Satyna", w której serwowano
"Roladki z udka kurczaka faszerowane szpinakiem, pastą truflową i pomidorkiem secchi,
podane z sosem szafranowo-krewetkowym"
III miejsce zajęła Restauracja "Klub Zielińskich i Syn", za danie festiwalowe
"Polędwiczki z kurcząt w sosie winogronowo-ostrym z makaronem pokrzywowym"
"Wspomnienie z Lazurowego Wybrzeża"
II miejsce zajęła Restauracja "Satyna", w której serwowano
"Roladki z udka kurczaka faszerowane szpinakiem, pastą truflową i pomidorkiem secchi,
podane z sosem szafranowo-krewetkowym"
III miejsce zajęła Restauracja "Klub Zielińskich i Syn", za danie festiwalowe
"Polędwiczki z kurcząt w sosie winogronowo-ostrym z makaronem pokrzywowym"
Poniżej wspomnienia kulinarne z Festiwalu Dobrego Smaku.
Było coś dla smakoszy i entuzjastów smacznego jedzenia...
Było coś dla smakoszy i entuzjastów smacznego jedzenia...
Było też coś na słodko...
Była też bardzo słodka niespodzianka przygotowana przez Pracownię Tortów Artystycznych "Tortowy Świat". Tort przygotowała Pani Ewa Zagaj z Radomska. By chwila była wyjątkowa...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz