poniedziałek, 24 września 2012

Warsztaty kulinarne "Ryby i owoce morza" - dzień pierwszy

Kolejna edycja warsztatów pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej odbyła się w miniony weekend. Pierwszy dzień warsztatów to sama przyjemność. Gościnne progi greckiej tawerny "Meltemi", miła atmosfera i degustacja siedmiu dań z ryb i owoców morza, przygotowanych przez greckiego kucharza Dimitriosa Anastasopoulosa.


Dania przygotowane z myślą o warsztatach:
  • Pieczone krokieciki z dorsza z bobem
  • Pieczone kalmary z sosem z czerwonej papryki, podane z musem kalafiora
  • Krewetki z warzywami i suszonymi pomidorami
  • Szaszłyki rybne
  • Pieczony w pergaminie łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasoli szparagowej
  • Grillowany tuńczyk z bukietem sałat i sosem pomidorowo-oliwkowym z dodatkiem puree buraczkowego
  • Duszona żabnica z ziemniakami i kuminem z dodatkiem smażonej rukoli z zielonym groszkiem

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...