Kolejna edycja warsztatów pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej odbyła się w miniony weekend. Pierwszy dzień warsztatów to sama przyjemność. Gościnne progi greckiej tawerny "Meltemi", miła atmosfera i degustacja siedmiu dań z ryb i owoców morza, przygotowanych przez greckiego kucharza Dimitriosa Anastasopoulosa.
Dania przygotowane z myślą o warsztatach:
- Pieczone krokieciki z dorsza z bobem
- Pieczone kalmary z sosem z czerwonej papryki, podane z musem kalafiora
- Krewetki z warzywami i suszonymi pomidorami
- Szaszłyki rybne
- Pieczony w pergaminie łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasoli szparagowej
- Grillowany tuńczyk z bukietem sałat i sosem pomidorowo-oliwkowym z dodatkiem puree buraczkowego
- Duszona żabnica z ziemniakami i kuminem z dodatkiem smażonej rukoli z zielonym groszkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz