![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC3tUqZyV164N42DE39nz8KDfG1DFSg_v50BciSa51U6tCit_Rd4qdUkA5g-VokN_RRyFAZ9vpRi-4hUypbwCZ1xNF9EKjhJmzqYi35hU0Fn5mwOhoD3cF1QTR5KbxuDPioVHg0fCtZxYR/s200/DSC01898.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOQ5iByjC93LnH24CId_XrlpiN8XiixeLya8lOHkInYw6uaCo2_eVTGUERQSKW5e9dGJwYYJZB_3eZgepJUHJdonKZqw0anRPitKPB2Rtk4CGBNPT9oIJsavrUhZyMhW7Cl0v_ESWqHNC7/s200/DSC02099.jpg)
Podczas trwających V Targów Naturalnej Żywności Natura Food odbyły się warsztaty dla szefów kuchni z terenu województwa łódzkiego w ramach projektu "Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu" z województwa łódzkiego. Organizatorem warsztatów, zorganizowanych po raz drugi, był Urząd Marszałkowski z Łodzi. Spotkanie prowadziła
Urszula Czyżak, wielokrotna laureatka m.in. "Festiwalu Dobrego Smaku", zdobywczyni I-go miejsca w konkursie "Smak Roku" za szynkę marynowaną w śliwowicy (2004 r.), I-go miejsca w konkursie "Smak Łodzi" za comber z zająca z buraczkami (2005 r.) oraz rok później za ponowne zdobycie I-go miejsca za policzki wołowe w czerwonym winie. Według listy opublikowanej w marcu 2010 r. przez magazyn "Food Service" Urszula Czyżak jest jedną ze stu najbardziej wpływowych postaci w polskiej gastronomi. Od kilku lat należy do grona szefów kuchni biorących udział w "Salone del Gusto", w prestiżowych targach produktów tradycyjnych, które odbywają się co dwa lata w Turynie. Urszula Czyżak jest również członkiem Międzynarodowego Stowarzyszenia Slow Food.
Podczas warsztatów, które miały na celu wykorzystanie produktów tradycyjnych i lokalnych, Urszula Czyżak przygotowała smakowite dania. Zdjęcia tych przepysznych dań poniżej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz