Dzień Nadziewanych Amerykańskich Paczków
Donut,
to nic innego jak Berliner, Bismark, Krapfen, Sufganiyot czy Pączek,
wszystkie są po prostu głęboko smażonymi pączkami z nadzieniem w środku. Amerykańskie pączki niewiele się różnią od tych znanych nam w Europie. Dużą popularnością w Ameryce cieszą się pączki bostońskie. To wydrążone pączki drożdżowe wypełnione kremem i polane lukrem czekoladowym. Pączki bostońskie niezmiennie zajmują pierwsze miejsce wśród nadziewanych pączków. W Stanach niektóre
piekarnie wypełniają pączki kremem cukierniczym lub dżemami owocowymi,
gotowe posypują cukrem pudrem, polewają czekoladą lub ozdabiają lukrem.
Dzisiejszy dzień to znakomita okazja
poznania kilku rodzajów pączków. Z lukrem czy bez, z czekoladą, z
nadzieniem owocowym lub wypełnione kremem waniliowym. Wszystkie są
pyszne! Świętujmy dzisiejszy dzień jedząc nadziewane pączki.
>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz