poniedziałek, 22 września 2025

National White Chocolate Day (USA)

 Dzień Białej Czekolady

Narodowy Dzień Białej Czekolady został stworzony, abyśmy mogli świętować ten słodki przysmak. Biała czekolada jest wytwarzana z stałych składników mleka, cukru i masła kakaowego. Jasny kolor kości słoniowej sprawia, że ​​ta forma czekolady jest natychmiast rozpoznawalna. 
 

Biała czekolada to rodzaj czekolady na bazie masła kakaowego, cukru i składników mlecznych. Biała czekolada nie zawiera proszku kakaowego, który można znaleźć w innych rodzajach czekolady. Ma bladą, jasną barwę i nie zawiera wielu związków występujących w czekoladach mlecznych, gorzkich i innych. Temperatura topnienia masła kakaowego, jedynego składnika ziaren kakaowca w białej czekoladzie, jest wystarczająco wysoka, aby utrzymać białą czekoladę w stanie stałym w temperaturze pokojowej. Biała czekolada jest sprzedawana jako tabliczka czekolady lub jako polewa w wyrobach cukierniczych.
 

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...