Dzień Białej Czekolady
Narodowy Dzień Białej Czekolady został stworzony, abyśmy mogli świętować
ten słodki przysmak. Biała czekolada jest wytwarzana z stałych
składników mleka, cukru i masła kakaowego. Jasny kolor kości słoniowej
sprawia, że ta forma czekolady jest natychmiast rozpoznawalna.
Biała czekolada to rodzaj czekolady na bazie masła kakaowego, cukru i
składników mlecznych. Biała czekolada nie zawiera proszku kakaowego,
który można znaleźć w innych rodzajach czekolady. Ma bladą, jasną barwę i
nie zawiera wielu związków występujących w czekoladach mlecznych,
gorzkich i innych. Temperatura topnienia masła kakaowego, jedynego
składnika ziaren kakaowca w białej czekoladzie, jest wystarczająco
wysoka, aby utrzymać białą czekoladę w stanie stałym w temperaturze
pokojowej. Biała czekolada jest sprzedawana jako tabliczka czekolady lub
jako polewa w wyrobach cukierniczych.
>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz