poniedziałek, 6 października 2025

Giornata Nazionale delle Paste di Meliga e Krumiri (Italia)

 Dzień Kruchych Ciasteczek Meliga i Krumiri (Włochy)

Mąka pszenna, świeże jaja, masło, cukier, czysta wanilia i, co najważniejsze, brak wody. Tylko jajka i masło zmiękczają ciasto i nadają Krumiri ich wyjątkowy, niepowtarzalny aromat. I tak jest od 1878 roku. Wierność najprawdziwszej tradycji, zawsze ta sama receptura i proste, zdrowe składniki – tak narodziła się wyjątkowość Krumiri.
 

 
Paste di Meliga to herbatniki z mąki kukurydzianej. To tradycyjne, piemonckie herbatniki. Przygotowywane są głównie z mąki kukurydzianej, co nadaje im charakterystyczny, chrupiący smak i kruchość. 

 

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...