poniedziałek, 20 października 2025

National Brandied Fruit Day (USA)

 Dzień Owoców w Brandy

Brandied Fruit to owoce, cukier i brandy. Narodowy Dzień Owoców w Brandy przypada co roku 20 października. Do zrobienia owców w brandy można użyć wielu rodzajów owoców, świeżych, takich jak wiśnie, winogrona, brzoskwinie, morele, gruszki, nektarynki, banany, śliwki i jagody, lub owoców suszonych. Cukier może być biały lub brązowy.
 

W zależności od rodzaju używanych owoców, można je obrać lub pokroić po umyciu. Brandy powinna całkowicie zakryć owoce. Słoik z owocami należy przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej. Owoce zostawać w zamkniętym słoiku kilka tygodni lub miesięcy, ale gdy już będą gotowe, można je podawać z lodami, ciastem lub tortem, z bitą śmietaną lub bez dodatków.

Jednym ze sposobów, w jaki owoce mogą być konserwowane, jest alkohol, a brandy dodatkowo dodaje wspaniałego smaku.

>
 

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...