Dzień Owoców w Brandy
Brandied Fruit to owoce,
cukier i brandy. Narodowy Dzień Owoców w Brandy przypada co roku 20
października. Do zrobienia owców w brandy można użyć wielu rodzajów
owoców, świeżych, takich jak wiśnie, winogrona, brzoskwinie, morele,
gruszki, nektarynki, banany, śliwki i jagody, lub owoców suszonych.
Cukier może być biały lub brązowy.
W zależności od rodzaju używanych owoców, można je obrać lub pokroić
po umyciu. Brandy powinna całkowicie zakryć owoce. Słoik z owocami
należy przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej. Owoce
zostawać w zamkniętym słoiku kilka tygodni lub miesięcy, ale gdy już
będą gotowe, można je podawać z lodami, ciastem lub tortem, z bitą
śmietaną lub bez dodatków.
Jednym ze sposobów, w jaki owoce mogą być konserwowane, jest alkohol, a brandy dodatkowo dodaje wspaniałego smaku.
>

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz